8c nuotykiai girioje

Birželio 16-17 dienomis, 8c klasės kolektyvas šventė išleistuves gamtos apsuptyje, kur kiekvienas ilsėjosi nuo ekranų. Kelionė prasidėjo nuo nuotykių – autobusui paklydus užstrigo… Gerai, kad rūpestingieji Auksinės girios vadovai greitai juos surado. Tad iki girios vaikų laukė neilgas žygis lietuje! Su daug klausimų, šypsenų ir uodų! Pasiekę stovyklavietę skanavo dar šiltų bandelių, susipažino su giria ir pradėjo kitus nuotykius.

Įsidienojus vaikai pradėjo dūkti, lakstyti nuo drakonų, gelbėtis skydais… O iki tol jau buvo suspėję užduoti ir nepatogių klausimų, įsikurti, papietauti, pamiegoti pietų miegelio, paklausyti pasakos, padėkoti už įvairiausias veiklas, dar labiau draugauti!

Vėliau buvo prisiminta keturių metų svarbiausios akimirkos, pagal jas kūrė vaidinimus, reflektavo. Vėliau vyko veikla pagal Johari lango metodą, kai analizavo savo savybes ir aiškinosi, kaip juos mato kiti. Ir aštuntokai vėliau įveikė kelmų iššūkį, kai negalėjo verbaliai komunikuoti.

Prieš pietus vaikai įsigijo katę maiše. Už tai, kad būtų pakeista miegojimo tvarka, kad jie galėtų gyventi su kuo nori, jie sutiko išpildyti bet kokią sąlygą. O kūrybiškumo jiems sukurti įdomų, nekasdienį patyrimą (katę maiše) vadovams netrūko! Laukdami vakarinės programos susitiko ir su zombiu.

Na, per vakarienę išaiškėjo… kas ta katė maiše. Besikalbant apie rūpestį, nepatogumą buvo sumanyta padovanoti aštuntokams tradicinį Whatansietišką patyrimą. Jie traukdami burtus išrinko sau partnerį ir su juo pamainomis (vienas per vakarienę, kitas per pusryčius) mainėsi, kuris kurį maitins, o kuris maistą priims užrištomis akimis. Vaikai drąsiai priėmė iššūkį ir rūpinosi vieni kitais. Na, laukė jų ir netradiciniai pusryčiai.

Ilgas gražus šeštadienis prasidėjo nuo dainingo žadinimo, rimtos mankštos ir sočių pusryčių užrištomis akimis. Tuomet keliavo link ežero, kur maudytis išdrįso tik vienas. Šeštadienio pusdienis buvo pilnas žaidimų, juoko ir malonių akimirkų. Laikas praleistas kartu buvo nepaprastai jaukus ir jautrus. Grįžo namo kiek pavargę, bet su šypsena veide ir žinojimu, kad jie tikri draugai.