Fenomenas “Laisvė”

8d klasės mokiniai balandžio-gegužės mėnesiais per lietuvių kalbos, dailės ir geografijos pamokas tyrinėjo fenomeną ,,Laisvė“- tai vienas iš fenomenais grįsto ugdymo projektų. Laisvės tema yra aktuali visais laikais ir apima visas gyvenimo sritis.

Aštuntokai per lietuvių kalbos ir literatūros pamokas išsiaiškino temas ,dirbo grupėmis. Darbo metu vieni keliavo po Žirmūnus, tyrinėdami sporto infrastruktūrą Žirmūnuose. Kita grupė vaikščiojo po Vilniaus senamiestį, domėjosi miesto architektūra, simbolika, klausinėjo, ką apie laisvę mano praeiviai. Trečia grupė atliko tiriamąjį darbą apie mokyklos Mokinių savivaldą, jos naudingumą. Ketvirta grupė aiškinosi, kaip balsuojama viešai ir slaptai- kada žmonės laisviau išsako savo nuomonę. Penkta grupė nagrinėjo laisvės temą kūryboje: literatūroje, vaizduojamame mene. Šešta grupė domėjosi gyvūnų laisve, aplankė gyvūnų prieglaudą. Per dailės pamokas mokiniai kūrė piešinių ciklą ,,Kasdienybės vaizdai“ per laisvės prizmę. O geografijos pamokose diskutavo geopolitinėmis temomis.

8 klasės mokiniams buvo duota visiška laisvė pasirinkti, apie ką jie norės kalbėti, kokį tiriamąjį darbą vykdyti ir kokia bus jo pateikimo forma, todėl visi darbai skirtingi, praplečiantys akiratį, verčiantys susimąstyti. Fenomenais grįsto ugdymo metodai įgalino mokinius plačiai pasižiūrėti į temą ir nerti į tyrinėjimų gelmes.

Su 8d klasės mokinių darbais galite susipažinti.

https://youtu.be/S89vUHSXpo4 pomirtinis gyvenimas ir laisvė

https://youtu.be/PvddG4vCGsA sporto infrastruktūra Žirmūnuose

https://youtu.be/FaGiST687tY mokinių savivalda

https://youtu.be/tzq29Ybubaw gyvūnų teisės