Integruota geografijos ir vokiečių kalbos pamoka

Ar paprastai kiltų mintis sužinoti, kaip užsienio kalba skamba labai specifinis žodis? ŠILTNAMIO EFEKTAS yra vienas iš tokių žodžių.

Gruodžio 6 d. 8ab klasių vokiečių kalbos grupėje vyko integruota vokiečių kalbos – geografijos pamoka. Šios pamokos metu vokiečių k. mokytoja Rita ir geografijos mokytoja Inna nagrinėjo aktualią temą apie klimato kaitą, konkrečiai – šiltnamio efektą.

Pamokos pradžioje geografijos mokytoja Inna su vaikais aptarė klimato kaitą, su ja susijusias priežastis, galimus padarinius ir būdus, kaip pristabdyti klimato atšilimą. Po šio aptarimo vaikai praktikavosi versdami vokišką tekstą apie šiltnamio efektą, rinkosi svarbiausius žodžius.

Pamokoje buvo naudojama vokiško žurnalo „LINGO MACHT MINT“ medžiaga, kuri yra skirta integruotoms vokiečių k. ir kitų mokomųjų dalykų pamokoms. Ši medžiaga yra pritaikyta moksleiviams nuo 8 iki 16 metų. Atlikę užduotį mokiniai žiūrėjo visą informaciją apibendrinantį mokomąjį filmuką vokiečių kalbą. Šį filmuką galite pasižiūrėti čia: https://youtu.be/7tEODAlOIZY