3c kelionė į Šiaulius

 Ankstyvą gegužės 14 d. (šeštadienio) rytą 3c klasės mokiniai kartu su tėveliais ir mokytoja leidosi į saldžią kelionę, į Šiaulių šokolado muziejų „Rūta“ .

Ten išgirdo beveik keturių tūkstančių metų šokolado istoriją, sužinojo, kaip šokoladą gamino majai ir actekai, kaip šokoladas ir jo vartojimo tradicijos keitėsi bėgant amžiams. Išgirdo apie pirmuosius Lietuvos šokolado fabrikus ir daugiau sužinojo apie ilgiausiai šalyje veikiantį saldainių fabriką „Rūta“.

Šokolado dirbtuvėlėse visi trumpam tapo šokolado meistrais. Pirmiausia pamatė, kaip temperuojamas šokoladas ir gaminami rankų darbo saldainiai. Po kelių minučių patys ėmė skirtingų rūšių šokoladą, įvairius ingredientus ir gamino savo šokoladinius skanumynus. Pabaigoje savo gaminius susidėjo į paruoštas dėžutes ir parvežė lauktuvių namiškiams.

Kelionėje dar visų laukė Chaimo Frenkelio vila-muziejus. Vilos ekspozicijose pristatoma Lietuvos provincijos dvarų ir tarpukario Šiaulių miesto kultūra, žydų paveldas. Ekskursijos metu gidė supažindino su odininkystės amatu, dvaro gyvensena. Vaikai turėjo galimybę iš odos pasigaminti raktų pakabuką, kurį papuošė firminiu Ch. Frenkelio odos fabriko antspaudu. Nors diena buvo įtempta tačiau nuovargio nebuvo matyti. Visi puikiai nusiteikę, pilni įspūdžių vakare grįžo į namus stebėti Eurovizijos finalo.