Prasidėjo prašymų registravimas 2023/2024 m.m.

Kovo 1 dieną prasidėjo prašymų mokytis 2023/2024 m. m. registravimas.

Prašymus mokytis nuo rugsėjo 1-osios turi užpildyti:

  • 2023 metais pirmą klasę pradedančių lankyti mokinių tėvai/globėjai
  • norinčių keisti ugdymo įstaigą mokinių tėvai/globėjai
  • pereinančių į kitą ugdymo(si) pakopą mokinių (dabartinių ketvirtokų, aštuntokų ir dešimtokų) tėvai/globėjai
  • naujai atvykstantys gyventi į Vilnių ir pageidaujantys vaiką ugdyti Vilniaus miesto mokykloje, tėvai/globėjai

Prašymai pildomi adresu svietimas.vilnius.lt prisijungus per elektroninius valdžios vartus.

Prašymų priėmimo ir nagrinėjimo grafikai.

Mokyklų aptarnavimo teritorijų žemėlapis.

Atkreipiame dėmesį į naujoves:

  1. Dabartinių mūsų progimnazijos ketvirtokų tėveliai taip pat turi užpildyti prašymą sistemoje. Jie tęsti mokslą mūsų mokykloje bus priimami be eilės, nepriklausomai nuo deklaruotos gyvenamosios vietos. Tačiau tam, kad prašymas būtų pateiktas, ne mūsų mokyklos aptarnavimo teritorijoje registruotų mokinių tėvams prašyme reikės nurodyti ir teritoriškai priskirtą mokyklą. Ją pildant prašymą sistema Jums nurodys.
  2. Dabartinių aštuntokų (ir kitų klasių mokinių, kurie ketina keisti ugdymo įstaigą), registruotų ne Vilniaus mieste, tėveliai turi žinoti, kad šiemet ne konkursinės mokyklos, nagrinėdamos prašymus, pirmuose priėmimo etapuose nagrinės tik Vilniaus mieste registruotų mokinių prašymus, o ne Vilniaus mieste registruotų mokinių prašymus nagrinės tik nuo birželio 23 dienos, jei turės laisvų vietų. Konkursinės gimnazijos turi atskiras priėmimo tvarkas, detalesnę informaciją galėsite pasiskaityti pildydami prašymą, nes pasirinkus konkursinę ugdymo įstaigą sistemoje turėtų būti automatiškai siūloma pasiskaityti tos ugdymo įstaigos priėmimo tvarką.

Visoms savivaldybės pavaldumo nekonkursinėms įstaigoms, tarp jų  ir mūsų progimnazijai,  galioja ta pati ir visoms įstaigoms vienoda priėmimo į mokyklas tvarka, patvirtina Vilniaus miesto savivaldybės.

Prašymų pateikimo laikas neturi įtakos pirmumui. Svarbu nepraleisti prašymų priėmimo ir nagrinėjimo grafike nurodytų terminų.

Tėveliai, kuriems reikia pagalbos užpildyti prašymą, gali kreiptis į mokyklos raštinę, tačiau prašymo užpildymui būtina turėti prieigą prie prašymų sistemos per elektroninius valdžios vartus (neturint prieigos pirmiausiai reikėtų su asmens dokumentu kreiptis į bet kurį banką).