Kelionė į Vokietiją

Balandžio 19-22 dienomis grupelė 7c ir 7d klasių mokinių keliavo į Vokietiją, pakeliui aplankydami Poznanę, Berlyną ir Heidės parką. Berlyne visus pasitiko  vietinė gidė ir knygų autorė Lina Ever, kuri  papasakojo daug įdomių istorijų. Visus sužavėjo Berlyno siena, prie kurios visi skubėjo įsiamžinti. Vėliau aplankė Holokausto aukų memorialą. Tai. sukurtas trimatis paminklas – tarsi nedidelis betono stačiakampių parkas, sudarytas iš 2711 įvairių dydžių ir kampų dirbtinio akmens figūrų. Pilka betono stačiakampių spalva simbolizuoja degusių žydų pelenų spalvą. Galima  įeiti bet kuriame taške ir vaikščioti per nelygaus nuolydžio žemę, kartais prarandant savo bičiulių ir likusio Berlyno vietą. Visų skirtingų dydžių iškilmingi stulpeliai sukelia dezorientacinį jausmą, kurį galima patirti tik tada, kai  einama per šį pilkąjį betono mišką. Grožėjosi Brandenburgo vartais.

Vyko į Pergamo muziejų, kuriame  eksponuojami atstatyti natūralaus dydžio senovės kultūrų statiniai bei kiti artefaktai, daugiausiai iš Artimųjų Rytų, Mažosios Azijos. Mokiniai muziejuje susipažino su rašto istorija, senųjų civilizacijų palikimu.

Pagrindiniu ir linksmiausiu kelionės tašku buvo Heidės parkas. Tai vienas didžiausių teminių pramogų parkų Vokietijoje, užimantis 85 hektarų plotą. Parke veikia apie 40 įvairiausių atrakcionų, kurie patenkino ir ekstremalių pramogų mėgėjus, ir tuos, kurie mėgsta ramesnes pramogas. Buvo tokių drąsuolių, kurie išbandė viską ir grįžo laimingi.

Vaikai dalijosi patirtais įspūdžiais dar ilgai. Kelionė į Lietuvą neprailgo, nes autobuse vyko viktorinos, žaidimai, skambėjo dainos ir  juokas.