Skiepyti galima jau ir 5-11 amžiaus vaikus

Vilnius jau pradėjo registruoti vaikus nuo 5 metų skiepams nuo COVID-19. Iš pradžių vaikai bus skiepijami LITEXPO vakcinacijos centre (Laisvės pr. 5) ir Centro poliklinikoje (K. Kalinausko g. 4), o artimiausiu metu prisijungs ir daugiau sostinės įstaigų, skiepysiančių vaikiškąja vakcina. Vos atvėrus galimybę registruotis, per keletą valandų pirmajam skiepui užregistruota jau daugiau kaip 500 vaikų.

Mažesnio tūrio „Comirnaty“ (gamintojas „Pfizer-BioNTech“) vakcinos doze skiepijami 5–11 metų amžiaus vaikai. Šiai amžiaus grupei skirtos vakcinos Vilnių turėtų pasiekti kitos savaitės pradžioje, o skiepyti pradedama jau nuo gruodžio 15 d.

Paprastai ir patogiai užregistruoti vaiką skiepui jų tėvai (įtėviai) gali internetu – www.vakcina.vilnius.lt arba www.koronastop.lt, taip pat paskambinus trumpuoju numeriu 1808.

Vienas iš tėvų turi lydėti vaiką į vakcinacijos vietą ir atvykus pateikti savo bei vaiko asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Atvykimas yra traktuojamas kaip sutikimas skiepytis, todėl sutikimo pažymos pildyti nereikia.