Lietuvos herojai atgyja

Pirmąją kovo savaitę per literatūros pamoką 6D klasės mokiniai skaitė ir nagrinėjo Balio Sruogos poemą ,,Giesmė apie Gediminą“, kurioje aprašomas didysis Lietuvos kunigaikštis Gediminas, jo sapnas ir Vilniaus įkūrimas. Yra įprasta apie praeitį kalbėti ir į ją žvelgti iš dabarties nusikeliant iš XXI amžiaus į praeitį. Šiuolaikiniai vaikai, mokytojai vertina istorinius pasakojimus per savo dabarties prizmę.

O 6D klasės mokiniai, vadovaujami lietuvių kalbos mokytojos Jolantos Kručkauskienės, perskaitę B. Sruogos ,,Giesmę apie Gediminą“, parašė, sukūrė laiškų Gedimino vardu. Jie įsivaizdavo, kad Gediminas atkeliavo į XXI amžiaus Vilnių ir savo įspūdžius aprašė laiške savo bendražygiui Verkeliui. Kokių nuotykių patyrė iš XIV amžiaus atkeliavęs kunigaikštis Gediminas, kokį įspūdį jam paliko dabartis, galite paskaityti 6D klasės mokinių kūrybiniuose darbuose.

(Netaisyklingai pavartoti žodžiai neištaisyti, nes ,,Gediminas nežino šiuolaikinės rašybos bei naujų žodžių..“-citata iš Danielės Voloncevičiūtės el. laiško mokytojai J. Kručkauskienei)