Karjeros savaitė pradinėse klasėse

Šią savaitę pradinėse klasėse vyko įvairių profesijų pristatymai minint karjeros savaitę.

1c ir 1b klasės mokiniai bandė prisijaukinti molį. Šildė savo rankose, kočiojo, darė nėrinių įspaudus ir suteikė pakabinamo žaisliuko formą. Po truputį ruošiasi artėjančioms jaukiausioms metų šventėms. Dėkojame Lauryno M. mamytei Oksanai už puikią edukaciją ir priemones.

2c klasės mokinės Rūtos mama Audronė supažindino visus su projekto vadovo profesija. Vaikai sužinojo, ką daro projekto vadovas, ar vaikai patys gali būti sau projekto vadovais? Ką reiškia žodžiai „kokybė“, „apimtis“, „biudžetas“, „laikas“. Visiems buvo pateiktos užduotėlės, kurių pagalba visiems pavyko įsisavinti projekto vadovo veiklą. Už gerą darbą ir aktyvumą laukė saldūs apdovanojimai. Pabaigoje pažiūrėję filmuką dar kartą įsitikino, kuris projekto vadovas yra geras, o kuris nevykęs.

Nėra galerija pasirinktas ar galerija buvo ištrintas.

1d klasės mokiniai išmokę monetų ir banknotų vertes, žaidė “Parduotuvę”, taip susipažino su pardavėjo profesija.

Nėra galerija pasirinktas ar galerija buvo ištrintas.

2b klasėje svečiavosi Augusto mama. Ji vedė pamoką “Elektra”. Mokiniai sužinojo, kad elektros lemputė pirmoji Lietuvoje įžiebta prieš 120 metų Rietavo dvare. Bet elektra pasaulyje atsirado prieš 2000 metų. Sužinojo kuo elektra naudinga, o kuo pavojinga. Buvo įdomu pamatyti ir išgirsti, jog Lietuvoje tiek elektros laidų, jog juos išraizgius nutiestų laidus iki Afrikos.

3b klasės mokiniai pristatė darbus „Kuo norėčiau būti užaugęs?“ Nemaža dalis mokinių norėtų būti – sportininkais – futbolininkais, archeologais, NATO kariais, kariais savanoriais, robotų kūrėjais, karatė trenere, policininku, dainininke, dizainere, ledo šokėja, veterinare, žaidimų kūrėjais. Domėjosi kuo įdomūs tie darbai, ką veikia vienos ar kitos profesijos žmonės.

Sofijos mama Renata  1a klasės mokiniams papasakojo apie kirpėjo-stilisto profesiją, pademonstravo kokius įrankius naudoja savo darbe. Buvo smagu paletėje susirasti sau tinkamą plaukų spalvą. Maišydami akvarelę mokėmės išgauti naujas spalvas.

Nėra galerija pasirinktas ar galerija buvo ištrintas.

1e klasės mokiniai klausėsi įdomaus pasakojimo apie Mokytojo profesiją. Mokinukams apie šią profesiją papasakojo Igno mamytė, dirbanti mokykloje mokytoja. Vaikai sužinojo, koks  įdomus, atsakingas, o kartu ir sunkus yra mokytojo darbas.

Nėra galerija pasirinktas ar galerija buvo ištrintas.

2a klasės mokinės Aistės mama pristatė savo profesiją – projektų vadovė. Papasakojo mokiniams, kaip dirba projektų vadovai, kokios jų atsakomybės. Vaikai aktyviai dalyvavo diskusijoje po pristatymo.

Nėra galerija pasirinktas ar galerija buvo ištrintas.

Penktadienį 4f klasės tėveliai paruošė net 14 profesijų pristatymų! Tėveliai padarė namų darbus ir atsiuntė video iš savo darbo vietų, laboratorijų video, nuotraukas ir kitokią vaizdinę medžiagą. Sužinojo apie vyriausios tyrėjos, sistemų inžinieriaus, laboratorinės diagnostikos specialistės, laboratorinės medicinos gydytojo, administracijos vadovės, Vadovybės apsaugos tarnybos, kosmetologės, finansų kontrolierės, elektros darbų vadovo, bakteriologės, brokerės, verslo valdymo sprendimų, pagalbos perkant automobilį specialisto, kelionių organizatoriaus profesijas. Vaikams labai patiko!

Nėra galerija pasirinktas ar galerija buvo ištrintas.